Depressie

Depressie (stemmingsstoornis) komt meer voor onder kinderen dan men denkt. Er kunnen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen. Wij kunnen onderzoeken wat er precies aan de hand is en welke hulp het beste ingezet kan worden.

We voeren individuele gesprekken met uw zoon of dochter en met u als ouders. Soms is het nodig dat de rest van het gezin betrokken wordt.

Naast individuele therapie kan er gebruik worden gemaakt van een internettherapie genaamd Kleur je Leven. Kleur je Leven is een internettherapie welke wordt gegeven bij ondersteuning van de individuele behandeling met uw therapeut. Kleur je Leven is in te zetten voor cliënten van 16 jaar of ouder welke last hebben van depressieve klachten. Kleur je leven is een interactief computer programma welke opdrachten afwisselt met filmfragmenten welke u helpen om uw depressieve klachten aan te pakken.

Heeft u vragen over deze behandelmethode? Neem dan contact met ons op of kijk op Kleur je Leven voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat je uit een depressie bent?

Het is moeilijk om te bepalen hoe lang een depressie duurt. Meerdere factoren zijn van belang voor herstel. In ieder geval is het vroegtijdig inzetten van (de juiste) hulp van essentieel belang.

De depressie test van Mentaal Beter

Deze test kan een indruk geven van de ernst van de depressieve klachten en van de soort depressie waar wellicht sprake van is. Invullen is geheel anoniem en je ontvangt direct de uitslag na het afronden van de test.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor een intake?